WordPress voor eigen site

Wil je een blog beginnen of is er een andere reden dat je graag een eigen website wilt hebben, dan zijn hiervoor verschillende opties. Het kan zo zijn dat je door de vele mogelijkheden die er zijn door de bomen het bos niet meer ziet. Dan is het goed om te weten dat WordPress een uitstekend systeem is voor het inrichten van jouw site. Maar er komt natuurlijk meer bij kijken, je hebt immers ook een webadres nodig, dat zit hier niet automatisch bij. Je moet dus een domeinnaam verzinnen en deze laten registreren. Vervolgens heb je nog een webhost nodig, een server waar al je gegevens opstaan. Een webhost die goed samenwerkt met WordPress is TransIP. Zij bieden goede invoegtoepassingen en helpen je bovendien graag met het vastleggen van je eigen domeinnaam. Op hun website kun je een webhostpakket kiezen en vervolgens kun je bij hen controleren of de domeinnaam die jij graag zou willen gebruiken nog vrij is. Is dat het geval, dan kun je deze ook meteen door hen laten vastleggen, zodat je er van verzekerd bent dat jij deze kunt gebruiken. TransIP is alleen daarom al een uitstekende keus als jij op zoek bent naar webhosting wat gecombineerd kan worden met WordPress.

WordPress biedt veel voordelen

Waarom zou je nu juist van WordPress gebruik willen maken voor het opzetten van jouw site, wat voor voordelen biedt dit jou? Er zijn verschillende redenen om juist voor dit systeem te kiezen. Een van de redenen is dat dit gratis is. Het is namelijk een zogenaamd open source systeem, waarbij verschillende webontwikkelaars vanuit de hele wereld samen werken aan het ontwikkelen van de techniek. Dit feit wijst meteen nog richting een ander voordeel van WordPress en dat is het feit dat het heel veel mogelijkheden biedt. Doordat er zoveel mensen aan werken, die allemaal hun eigen ideeën hebben over wat mooi is en wat handig werkt, komen er steeds weer nieuwe toepassingsmogelijkheden bij. Dat betekent dat het systeem continu verbeterd wordt en er voor jou als gebruiker steeds meer mogelijkheden bijkomen. Het betekent ook dat jij zelf een keus kunt maken uit al deze opties en jouw website in kunt richten op een manier die past bij wat jij wilt bereiken en die jij zelf mooi vindt. Of je nu een blog wilt beginnen of een heel ander soort website, WordPress biedt je er altijd alle mogelijkheden voor.

Gemakkelijk installeren met TransIP

We noemden het hierboven al even en noemen het hier nog een keer, zoek jij een goede webhost die goed samen werkt met WordPress? Dan is TransIP een uitstekende keus. Je kunt bij hen immers:

  • heel eenvoudig controleren of de domeinnaam die jij wilt hebben nog vrij is
  • kiezen uit verschillende extensies voor je domeinnaam en deze meteen vast laten leggen
  • eenvoudig je webhosting combineren met WordPress

Dit klinkt allemaal heel eenvoudig, maar leken op het gebied van het maken van sites zullen zich nu afvragen hoe eenvoudig het allemaal te installeren is. Dan is het goed om te weten dat TransIP een speciaal systeem ontwikkeld heeft waarmee je met slechts één klik op de muis WordPress geïnstalleerd kan worden op het gekozen webhosting pakket. Vervolgens kun je zelf aan de slag gaan met het in elkaar zetten van de website. Hiervoor kun je online veel tips vinden, aangezien er heel veel mensen met WordPress. Een groot voordeel van deze webhost is ook dat zij zeer voordelige tarieven rekenen, waardoor het dus helemaal niet duur hoeft te zijn om een eigen website op te zetten. TransIP is dus een uitstekende keus als jij een eigen website wilt beginnen.