Wilt u een huis verkopen na overlijden?

Wanneer een dierbare uit uw kring komt te overlijden zorgt dit voor vele veranderingen in uw leven. Naast al het verdriet en het hele rouwproces zijn er ook tal van andere zaken die geregeld moeten worden. Eén van deze zaken heeft betrekking tot het verkopen van een huis na overlijden van de eigenaar. Want of het nu een ouder of echtgenoot is welke te komen overlijden is; de koopwoning komt in veel gevallen op uw naam te staan. Gelukkig heeft verkoopmakelaaroffertes een aantal geweldige tips om het huis na overlijden zo goed mogelijk te kunnen verkopen. Het is namelijk zeer geschikt om bij dit proces een makelaar te betrekken. Zo’n verkoopmakelaar vindt u door diverse makelaars met zorg met elkaar te vergelijken en offertes aan te vragen. Deze offertes zult u dan direct krijgen in de vorm van advies op maat van uw specifieke situatie. Bij het verkopen van een huis naar overlijden kunt u op deze manier de meest geschikte makelaar vinden. 

Huis verkopen na overlijden

verkoopmakelaaroffertes maakt onderscheid tussen twee diverse situaties waarin een huis verkocht moet worden na Wilt u een huis verkopen na overlijden?overlijden. Voor al deze verschillende situaties bieden zij de beste tips en hulp aan. De situaties die verkoopmakelaaroffertes behandeld zijn:

  • Huis verkopen na overlijden ouders. Wanneer u laatste ouder overleden is, krijgt u als erfgenaam de mogelijkheid om het huis van uw ouders over te nemen en erin te gaan wonen met uw gezin. Dit is overigens niet altijd alleen maar een voordeel voor u omdat de hypothecaire lening van uw ouders ook erft. Wanneer u twijfelt wat u moet doen is het erg verstandig om de erfenis beneficair te aanvaarden. Dit betekent dat u de koopwoning alleen overneemt als u er zelf geen financieel verlies op maakt. 
  • Huis verkopen na overlijden echtgenoot of partner. Wanneer uw echtgenoot overleden is veranderen er financieel en juridisch een aantal zaken. Als echtgenoot of geregistreerd partner heeft u recht op een vrijstelling waardoor u in de meeste gevallen amper erfbelasting hoeft te betalen. Dit betekent dat u het huis rustig naar eigen inzicht kunt verkopen. Wanneer u geen samenlevingscontract had met uw partner gaat het huis naar de gerechtigde erfgenamen, welke vaak familieleden zullen zijn.
  • Erfenis verdelen. In sommige gevallen kan het zijn dat u de koopwoning niet alleen erft. De erfenis dient dan verdeeld te worden over meerdere erfgenamen en al deze partijen delen hieraan evenveel mee, wanneer het huis na overlijden wordt verkocht. Eventueel is het ook mogelijk om de anderen uit te kopen, met als gevolg dat u het huis zelf kunt verkopen of er zelf in kunt gaan wonen.

Makelaars van verkoopmakelaaroffertes

Wilt u op zeer korte termijn een huis verkopen naar aanleiding van het overlijden van een ouder, echtgenoot of ander familielid? Vraag dan direct, gratis en vrijblijvend offertes aan bij ervaren en lokale makelaars. Wilt u graag meer weten over verkoopmakelaaroffertes? Vul dan het contactformulier in welke op de website staat. Verder kunt u tijdens reguliere werktijden ons telefonisch contacteren via het telefoonnummer dat vermeld staat op de website. Uiteraard staat er nog meer informatie op de website welke relevant is bij het verkopen van een huis naar overlijden.