Werkt een led dimmer op LED-verlichting en gloeilampen?

Werkt een led dimmer op LED-verlichting en gloeilampen?Het dimmen van LED’s wordt elke dag eenvoudiger en gemakkelijker, maar problemen kunnen zich nog steeds voordoen wanneer je LED-lampen op dimmers probeert aan te sluiten. Maar waarom? Het antwoord is eenvoudig. Het diagnosticeren van LED-dimproblemen is niet zo heel anders dan het diagnosticeren van een ziekte. Je begint met het controleren van vitale kenmerken voordat je naar de symptomen van het probleem kijkt. Aangaande dimmers is de vitale controle vrij eenvoudig: Zijn deze lampen in feite dimbaar? Zijn ze compatibel met de bedieningselementen waarmee ze worden gekoppeld? En zijn die bedieningselementen nog steeds in werkende staat, of hebben ze hun levensduur overtroffen? LED-lampen gebruiken, in plaats van gloeilampen, is een geweldige manier om te bezuinigen op je maandelijkse energierekening. Maar als je dimmers in huis gebruikt en de aangesloten LED-lampen werken niet, dan vraag je je waarschijnlijk af of je dimmer wel werkt voor LED-lampen. Welnu, het antwoord hangt af van twee dingen. Ja, LED-lampen werken op een dimmer als je dimbare LED-lampen gebruikt of als je een led dimmer in huis hebt. Klinkt dit verwarrend en weet je niet zeker waar je moet beginnen als het gaat om het identificeren van de apparatuur die je al hebt? Maak je geen zorgen. Dit artikel leid je door enkele gemakkelijk te volgen stappen die ervoor zullen zorgen dat je het gewenste dimeffect krijgt met de energiezuinige lampen die je nodig hebt. De twee meest voorkomende dimmers voor huishoudens zijn:

  • dimmers ontworpen om met gloeilampen te werken
  • led dimmers ontworpen om te werken met LED-verlichting

Uitzoeken of je een led dimmer hebt

Niet alle LED-lampen zijn ontworpen met dimmogelijkheden. Dus het eerste dat je moet doen als je een led dimmer hebt, is ervoor zorgen dat je investeert in dimbare LED-verlichting. Wat gebeurt er als je niet-dimbare LED’s op een led dimmer gebruikt? Nou ja, op zijn best zal de lamp niet goed dimmen. In het ergste geval kun je echter de lamp beschadigen. Dimbare LED’s hebben een speciaal schakelsysteem dat ervoor zorgt dat ze kunnen reageren op variërende stroomniveaus of “pulserende” stroomgolven om een ​​dimeffect te produceren. Maar niet-dimbare LED’s zijn alleen ontworpen om volledig “aan” of “uit” te schakelen, wat betekent dat de schakeling aan de binnenkant niet in staat is om lage of pulserende stroomniveaus aan te kunnen en uiteindelijk beschadigd kan raken. Een tweede stap is uitzoeken of je een led dimmer hebt. Het slechte nieuws? Het is onmogelijk om te bepalen of je dimmer werkt met LED-lampen door er gewoon naar te kijken. Je moet contact opnemen met de fabrikant of winkel waar je de dimmer hebt gekocht om een ​​juist antwoord te krijgen. Maar als je al een dimmer in huis hebt geïnstalleerd die oorspronkelijk gloeilampen gebruikte, heb je heel waarschijnlijk een dimmer die niet compatibel is met LED-lampen (tenzij je huis in de afgelopen 5 jaar is gebouwd of onlangs is gerenoveerd).

Niet de juiste apparatuur?

Heb je geen led dimmer? Dit is wat je moet doen… Als je een dimmer hebt die niet werkt met LED-lampen, bezoek dan de website van Sander Vunderink voor een led dimmer van kwaliteit aan de beste prijs! De winkel verkoopt allerlei elektromaterialen en de led dimmer die je nodig hebt, staat ongetwijfeld tussen het veelzijdige aanbod. Heb je vragen terwijl je de webshop www.sandervunderink.nl bekijkt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de winkel. Sommige mannen zijn handig genoeg om zelf een nieuwe dimschakelaar te installeren, toch raden we aan om een ​​elektricien de klus te laten klaren. Dit zorgt ervoor dat het correct en veilig is gedaan.