Wees zeker van een veilige werkplek via een cursus heftruck

terratrainingen - cursus heftruck

Als je voor je werk regelmatig een heftruck moet bedienen, dan is een cursus heftruck geen overbodige luxe. Via een dergelijke cursus ben je veel beter in staat om de heftruck op efficiënte wijze te bedienen. Het is namelijk meer dan alleen maar een pallet optillen en elders neer zetten. Als je iemand een heftruck ziet bedienen, dan kun je in één oogopslag vaak al zien of deze persoon een cursus heeft gehad of niet. Een cursus heftruck kun je volgen via terratrainingen.nl. Als je een cursus heftruck volgt via Terra trainingen, dan leer je natuurlijk om een heftruck in de praktijk te bedienen. Maar daarnaast leer je nog vele andere zaken waarbij je ook de nodige theorie onder ogen krijgt. Wat de theorie betreft is het bijvoorbeeld belangrijk om alles te weten over de Arbowet- en regelgeving. Tevens dien je goed op de hoogte te zijn van de vele veiligheidsvoorschriften voor de specifieke branche waarin jij werkzaam bent. Er kunnen andere regels gelden per werkplek. Er is dus ook geen algemeen voorschrift dat je altijd en overal kunt volgen. Mocht je dus ergens anders gaan werken en mocht je op je nieuwe werkplek ook een heftruck bedienen, kijk dan altijd goed naar de veiligheidsvoorschriften van die specifieke werkplek. Zoals gezegd lijkt het gemakkelijk om een heftruck te bedienen, maar de ongelukken zitten vaak letterlijk in de kleine hoekjes. Een heftruck zelf is niet moeilijk te bedienen, maar de problemen ontstaan als je dingen gaat optillen en daarmee gaat rondrijden. Als je bijvoorbeeld een grote houten stelling van 8 meter breed optilt met de heftruck, dan word de heftruck dus ook 8 meter breder. Eén kleine stuurfout en je rijdt zo met de hele lading tegen een muur aan. Het is bijvoorbeeld te vergelijken met een man die een ladder draagt. De man zelf is prima in staat om van A naar B te lopen en hij kan ook heel gemakkelijk draaien en om zich heen kijken. Maar als je even vergeet dat je een ladder draagt en je draait je om, dan maakt de ladder dus direct een grote zwaai van 180 graden en tijdens deze zwaai kan de ladder overal tegen aan botsen. Tijdens een cursus heftruck leer je om rekening te houden met de veranderende situaties zodra je goederen vervoert met de heftruck. Je leert dus vooral om zaken te voorkomen zoals:

  • Aanrijdingen
  • Valpartijen
  • Beknellingen

Haal nu je basis cursus heftruck certificaat

Via Terra trainingen kun je dus een cursus heftruck volgen en een bijbehorend certificaat bemachtigen. De training biedt jou de mogelijkheid om op een zeer effectieve wijze een basis cursus heftruck certificaat te behalen. Tevens is de cursus heftruck ook nog eens zeer voordelig als je deze bij Terra Trainingen volgt. De cursussen worden aangeboden op een tijdstip en locatie van jouw keuze. Je kunt dus zelf het ideale moment uitzoeken waarop je tijd en ruimte hebt om een cursus heftruck te volgen.

Houd je kennisniveau op peil

Ervaring is natuurlijk erg fijn, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Heftruck chauffeurs met vele jaren aan ervaring besturen de heftruck vaak op de automatische piloot. Door gemakzucht en teveel nonchalance kunnen daardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is het in de Arbowet- en regelgeving bepaald dat heftruck chauffeurs regelmatig een opfriscursus moeten volgen. Via een dergelijke cursus kunnen ze hun vaardigheden als het ware op niveau houden. Dit geldt niet alleen voor het besturen van de heftruck, maar vooral ook voor veiligheidsvoorschriften die soms veranderen. Je leert tijdens een nieuwe cursus heftruck ook omgaan met nieuwe technologische ontwikkelingen.