Vochtwering is belangrijk

Is er in jouw woning aandacht besteed aan vochtwering? Zo niet, dan is het absoluut aan te raden om dit alsnog te laten doen. Vocht lijkt zo onschuldig, maar het kan voor grote problemen zorgen. Dat begint al bij je buitenmuren, zijn deze niet goed waterdicht, dan kan regen bijvoorbeeld in de stenen trekken. Hierdoor kunnen er mossen op je buitenmuur gaan groeien, wat esthetisch niet zo mooi is maar verder redelijk onschuldig is. Een groter probleem is dat bij vorst de stenen kunnen gaan barsten. Water dat bevriest zet immers uit en daarvoor is in de steen geen ruimte. Scheuren en barsten zijn dan het gevolg. Vochtwering is daarnaast erg belangrijk voor het klimaat in jouw woning, want op een gegeven moment zal het vocht immers vanuit de buitenmuur naar binnen gaan trekken. Je behang en stucwerk kan dan los gaan laten, maar dat is niet het vervelendste. Je binnenklimaat wordt erg vochtig, wat vervelend en ongezond is. Zo kan het vocht in je meubels en je kledingstukken gaan trekken en deze kunnen daardoor beschadigd raken. Ook zorgt het voor het ontstaan van schimmels op wanden en dit is uiteraard niet bevorderlijk voor je gezondheid. Ook de muffe lucht die je gaat ruiken is erg onprettig. Daarom is goede vochtwering dus van belang.

Vochtwering in de kelder

Niet alleen via de buitenmuren kun je van vochtproblemen last krijg, maar ook via de kelder of de kruipruimte. Ook voor deze plekken is vochtwering dus absoluut van groot belang. Niet alleen regenwater kan immers voor problemen zorgen, maar ook optrekkend grondwater. Als kelders niet behandeld zijn, dan hoeft dat niet altijd voor problemen te zorgen, hoewel het er dan soms wel wat muf kan ruiken. Maar wordt het grondwaterpeil hoger, dan kan het zonder vochtwering zo zijn dat er een laag water in de kelder komt te staan. Dat is natuurlijk erg vervelend, want dat betekent dat alle spullen die je daar hebt staan nat worden. Maar ook is het vervelend omdat via de kelderwanden het vocht dan omhoog gaat trekken de muren van jouw woning in. Zo kun je ook binnen een veel te vochtig klimaat krijgen. Het is dus zeker aan te raden om ook dergelijke ruimtes van je woning van goede vochtwering te voorzien, zodat je een goed binnenklimaat houdt en jouw huis een gezonde leefomgeving biedt.

Soil-ID heeft altijd een passende oplossing

Soms is het zo dat je pas na enige tijd ontdekt dat vochtwering voor jouw pand echt noodzakelijk is, andere keren wordt dit tijdens de bouw al opgemerkt. Er blijft dan bijvoorbeeld water in de bouwput staan, door optrekkend grondwater. Om te voorkomen dat dit uiteindelijk tot problemen gaat leiden, is het verstandig om zo snel mogelijk een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen, dat ervoor kan zorgen dat vocht geen kans krijgt. Een goede keus is het inschakelen van het bedrijf Soil-ID. Zij kunnen verschillende soorten problemen aanpakken:

  • lekkages in bouwputten
  • grondwater dat optrekt in bijvoorbeeld de kelder
  • buitenmuren waterdicht maken
  • funderingen beschermen tegen vocht

Wat jouw probleem ook is, zij kunnen altijd een goede oplossing op het gebied van vochtwering voor jou regelen. Dit kan bestaan uit grondinjecties of betoninjecties, maar er zijn ook andere technieken die zij in kunnen zetten. Wat in jouw geval de beste keus is, dat hangt helemaal van de situatie af. Zij zullen deze altijd grondig bestuderen en dan passende maatregelen nemen. Zo weet je zeker dat jij geen vochtproblemen in huis meer zult ervaren. http://soilidvocht.nl/ heeft dus altijd passende oplossingen op dit gebied, zij kunnen altijd voor uitstekende vochtwering zorgen. Dat maakt hen dan ook tot een zeer goede keus!