Sieraden verkopen in Doetinchem na een erfenis

Een oudtante van mij is overleden en dit was een statige dame die weinig contact had met de rest van de familie, behalve met mijn moeder en mij. Om die reden hadden we een redelijke band en toen ze is overleden heeft ze haar bezittingen aan ons nagelaten. Mijn moeder, die inmiddels ook al over de tachtig is, heeft daarbij de sieraden aan mij overgedragen. Dit zijn veel sieraden waar ik zelf geen band mee heb en die ik ook niet mooi genoeg vind om te dragen. Ik ben toen online gaan zoeken om de sieraden van de hand te doen. Zo ben ik via Juwelier De Tijd terecht gekomen om deze sieraden te verkopen in Doetinchem.

Sieraden verkopen in Doetinchem na een goede taxatie

Ik had op juwelierdetijd.nl al wat meer informatie gelezen om de sieraden te verkopen in Doetinchem en daar had ik ook gelezen over de diensten die Juwelier De Tijd aanbiedt voor de taxatie van sieraden door Taxatiebureau Rothuis.

  • Zij zijn specialist in het taxeren van sieraden
  • Voeren een deskundige taxatie uit
  • Bieden een volledig taxatierapport

Ik kan er daarna altijd nog voor kiezen om niet mijn sieraden te verkopen in Doetinchem, al heb ik er uiteindelijk wel voor gekozen om mijn sieraden te verkopen in Doetinchem.

Een goede deal bij het verkopen van mijn sieraden

Uit de hoeveelheid sieraden die ik uit de erfenis van mijn oudtante heb mogen ontvangen heb ik één aandenken bewaard die ik mooi vind. De rest heb ik ter taxatie aangeboden bij Taxatiebureau Rothuis. Het maakte daarbij niet uit wat voor sieraden het zijn. Het was een verzameling van diverse soorten sieraden, zoals ringen, armbanden en een aantal kettingen. Ook een paar oorbellen en een horloge maakte deel uit van de hele verzameling. Ik wilde meteen ook een aantal van mijn eigen sieraden verkopen in Doetinchem, want dit leek mij een mooi moment om ook eens kritisch naar mijn eigen collectie te kijken. Uiteindelijk zijn alle sieraden netjes gewogen op geijkte weegschalen. Er is gekeken naar de diverse stenen die gebruikt zijn, zo zit er een opaal tussen, een aantal ringen met camee, een zegelring met een onyx erin, de trouwring met drie diamanten en mijn oudtante had een voorliefde voor gouden sieraden met bloedkoraal erin. De collectie lijkt uitgebreid, maar was eigenlijk heel erg ouderwets en in mijn optiek zaten er geen spectaculaire stukken tussen. Ik had ook niet verwacht dat ik er heel veel voor zou kunnen krijgen, maar het materiaal was misschien nog wat waard en daarom heb ik ook ervoor gekozen de sieraden te verkopen in Doetinchem, omdat ze daar kijken naar het materiaal en de stenen. Ik zat hier behoorlijk fout, want toen ik was gearriveerd om mijn sieraden te verkopen in Doetinchem en alles overhandigde aan de taxateur, ging zijn aandacht direct uit naar drie van de sieraden, die hij heel grondig bekeek. Dit bleken zeer bijzondere antieke sieraden te zijn, waar ik zelf totaal geen weet van had. De sieraden hadden allemaal blijkbaar een merkje dat je met het blote oog niet goed kunt zien en de stenen waren ook nog eens van exceptionele kwaliteit. Ik kreeg de vraag of ik zeker wist dat ik de sieraden wilde verkopen in Doetinchem, of dat ik ze misschien toch zelf wilde houden. In dat geval was het belangrijk dat ik voor deze sieraden een verzekering zou afsluiten. Ik heb gevraagd wat de sieraden zouden opleveren en sloeg stijl achterover van het bedrag dat ze ervoor over hadden. Uiteindelijk heb ik alles verkocht en hebben we een erg mooie deal kunnen sluiten, waarmee zowel zij als ik zeer tevreden waren.

Lees meer…