Screens tegen de hitte

Een huis dat zomers ontzettend opwarmt, dat is natuurlijk erg vervelend. Met screens kun je ervoor zorgen dat dit bij jou thuis niet het geval is. Uiteraard zijn er heel veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen op het moment dat je besluit om een vorm van zonwering te gaan gebruiken. Waarom zou je nu juist kiezen voor screens en wat zijn dit eigenlijk? Laten we eerst met het laatste deel van de vraag beginnen, wat zijn dit nu eigenlijk? Het zijn eigenlijk verticale schermen die vlak tegen het raam aanhangen. Als ze helemaal opgerold zijn, dan zitten ze in gesloten smalle kasten die vlak boven de ramen geplaatst worden. Op het moment dat jij ze naar beneden laat komen, vallen de schermen via speciale geleiders naar beneden. Er kan gekozen worden voor een versie met nokken en zijgeleiders, maar ook voor een nieuwere variant, de zogenaamde zipscreens. Deze hebben een soort van ritsgeleiding, wat de doeken nog steviger vast doet zitten. Een groot verschil tussen screens en andere vormen van zonwering is dus dat deze aan de buitenkant van de woning zitten, anders dan bijvoorbeeld bij rolgordijnen het geval is, en dat ze nagenoeg strak tegen het raam aan zitten, anders dan bijvoorbeeld zonneschermen.

De voordelen van screens

Als er zoveel verschillende opties zijn, zoals zonneschermen, jaloezieën en rolluiken, waarom zou je dan juist voor screens kiezen? Daar zijn verschillende redenen voor aan te dragen. Een eerste reden is het feit dat ze aan de buitenkant van het pand zitten. Hierdoor kunnen zonnestralen het glas niet bereiken en kunnen de ramen dus in het geheel niet opwarmen. Bij rolgordijnen aan de binnenkant kan dit wel en daardoor komt er alsnog warmte in huis op het moment dat jij ze weer omhoog doet. Een ander voordeel van screens is dat ze er netjes uitzien, ze hebben een veel mooiere uitstraling dan bijvoorbeeld rolluiken. Doordat ze bovendien via geleiders naar beneden gaan en zo strak tegen de ramen zitten, kan de wind er bovendien geen vat op krijgen. Ook op een dag met hardere wind kun je ze dus gerust neer laten, wat met bijvoorbeeld een zonnescherm geen optie is. Daarnaast is het zo dat het doek van de screens op een speciale manier geweven is. Hierdoor kun je wel naar buiten kijken, maar wordt het zicht naar binnen toe geheel belemmerd.

Je koopt ze bij SunGo

Kies je voor screens, dan profiteer je dus van verschillende voordelen:

  • de warmte kan helemaal niet het raam bereiken
  • de wind heeft er geen vat op, het doek kan niet gaan klapperen
  • ze zien er mooi uit en zijn zo een goede aanvulling op jouw woning
  • je kunt wel van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom

Spreekt dit jou ook aan en ben jij nog op zoek naar een effectieve vorm van zonwering? Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij SunGo of eens contact met hen op te nemen. Zij kunnen jou als geen ander vertellen of screens voor jouw woning een goede optie zijn. Zij hebben namelijk jarenlange ervaring op dit gebied en zij bieden bovendien een heel ruime keus aan verschillende soorten zonweringen. Zij kunnen jou dus altijd adviseren over wat voor jouw woning nu de beste keus is, wat het best aan jouw wensen voldoet. Daarnaast is het zo dat je bij hen altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding vindt. Of je nu dus op zoek bent naar een goede leverancier van screens of van een andere soort van zonwering, SunGo is altijd dé zaak om naar toe te gaan!