Schone lucht met een luchtreiniger

Schone lucht lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het allang niet meer. Waar mensen zijn, ontstaan allerlei luchtverontreinigingen. Denk maar aan: rook van vuur of sigaretten, uitlaatgassen, schimmels, stof, pollen, etensgeuren, uitstoot van fabrieken en nog veel meer. Maar niet getreurd! Want waar mensen zijn, bedenken ze ook altijd weer een oplossing. In dit geval: de luchtreiniger. Je hebt een luchtreiniger voor alle soorten luchtverontreiniging. Het is dus goed om eerst na te gaan, waar de verontreiniging door wordt veroorzaakt. Vervolgens kun je precies het model uitzoeken dat hierbij past. Luchtreiniger.nl is de expert op het gebied van luchtreinigers. Ze hebben allerhande modellen in de aanbieding tegen een scherpe prijs. Wilt u meer weten? Kijk dan snel op luchtreiniger.nl voor het brede aanbod. De modellen zijn ook nog eens superscherp geprijsd.

Waar kunt u een luchtreiniger voor inzetten?

Thuis:

  • in de keuken tegen etensgeuren
  • in de woonkamer tegen rooklucht
  • in de slaapkamer als u last heeft van bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie of astma

In bedrijven:

  • in fabrieken, waar door het productieproces verschillende gassen en dampen in de lucht komen
  • in parkeergarages
  • op kantoor

Wist u dat frisse en gezonde lucht de concentratie bevordert? Bovendien zorgt het ervoor dat werknemers minder snel ziek worden. De investering van de aanschaf van zo’n reiniger heeft u er dus snel uit.

Een luchtreiniger tegen astma

Zelf woon ik in een yurt, dat is een Mongoolse tent. Ik geniet erg van deze woonvorm, maar één nadeel is er wel: de yurt is eigenlijk gebouwd voor een droger klimaat dan wij in Nederland hebben. In Mongolië kan het stukken kouder zijn dan hier: soms vriest het maanden aan één stuk. De sneeuw blijft dan op het dak liggen en vormt een extra isolatielaag. Hier zijn de winters vaak minder koud en vooral erg nat! Dat betekent dat je goed moet stoken en blijven stoken. Want voor je het weet heb je allerlei schimmels in je woonomgeving. Ik heb altijd al slechtere luchtwegen gehad. Als tiener kreeg ik de diagnose ‘allergisch voor huisstofmijt’. Ik kreeg een neusspray tegen de ergste allergische klachten en in geval van nood een inhaler. Sinds ik in de yurt woon, zijn mijn klachten echter toegenomen. Vaak word ik ’s nachts benauwd wakker. Ik kan dan niet goed ademhalen en heb de inhaler nodig om verder te kunnen slapen. Ik denk dat ik vooral sterk reageer op de schimmels die ontstaan. In de zomer is het gek genoeg erger dan in de winter. Juist omdat je dan weinig stookt. Zeker met de hittegolf van afgelopen jaar had ik echt geen zin om de kachel aan te doen! Ik wil graag in de yurt blijven wonen, daarom was ik heel blij toen ik ontdekte dat er zoiets bestaat als een luchtreiniger. Via de website https://luchtreiniger.nl/ heb ik mij goed ingelezen en ontdekte ik dat ik een luchtreiniger nodig had met HEPA filter. Een HEPA filter heeft een fijn gaasje dat verontreinigende stoffen zoals pollen, stof, rooklucht, huisstofmijten en stofjes van je huisdier uit de lucht filtert. Daarnaast ontdekte ik dat het ook een goed idee zou zijn een luchtreiniger met ionisatie te kiezen. Een ionisator zorgt ervoor dat zuurstofmoleculen elektrisch geladen worden. Hierdoor binden verontreinigende luchtdeeltjes zich aan deze moleculen. De deeltjes slaan vervolgens neer en de lucht is schoon. Via de website van Luchtreiniger heb ik om advies gevraagd. Op basis daarvan heb ik een model uitgekozen en deze heb ik in de yurt opgehangen. Het bijkomend voordeel is dat deze luchtreiniger niet alleen de allergie veroorzakende stoffen filtert, maar ook nog eens de rooklucht zuivert, die soms van mijn houtkachel komt.