Schakel goede hulp bij opvoeden in

Heel veel ouders kunnen wel wat hulp bij opvoeden gebruiken. Als je kinderen krijgt, weet je eigenlijk niet precies waar je aan begint. Het is heel lastig als je voor het eerst met opvoeden te maken krijgt. Je hebt het nog nooit eerder gedaan, dus je moet alles zelf uitvinden. En daarom is het helemaal niet gek als je daar zo nu en dan wat moeite mee hebt en dat je wel wat hulp bij opvoeden kunt gebruiken. Gelukkig wordt iedereen daar steeds makkelijker in. En dat is ook terecht, als je hulp bij opvoeden inschakelt is dat alleen maar heel sterk en zeker niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Helaas zijn er nog ouders die het zien als falen als ze hulp bij opvoeden inschakelen. Maar dat is echt nergens voor nodig. Het is nu eenmaal een van de belangrijkste dingen die je in je leven doet, dus alle adviezen zijn dan toch welkom? Het is juist heel verfrissend om eens te sparren met een ander en dat kan heel inspirerend zijn. Als ouder heb je het al druk genoeg, dus dan is alle hulp welkom.

Stappenplan voor eerste hulp bij opvoeden

Mocht je hulp bij opvoeden kunnen gebruiken, dan is het heel verstandig om contact op te nemen met Pauline van Soldt. Zij is zeer deskundig en ervaren. Als je contact met haar zoekt voor hulp bij opvoeden, dan worden er voor dit proces een aantal stappen gezet:

  • Kennismaking
  • Observatie
  • Advies
  • Evaluatie

Je weet van tevoren waar je aan toe bent en dat is heel prettig. Daarbij zijn er ook meerdere mogelijkheden, er wordt voor de hulp bij opvoeden gekeken naar de ouders en kinderen zelf om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Wil je bijvoorbeeld een face-to-face kennismaking? Dan is dit gewoon mogelijk. Ook wordt er rekening gehouden met je eigen stijl van opvoeden. Dit is essentieel, zo wordt er niet een waarheid verkondigd die te allen tijde gevolgd moet worden. Maar zo krijg je hulp bij opvoeden die echt bij jou past. Ook wordt goed gekeken naar de persoonlijkheid van je kind. Welke manier van opvoeden past goed bij hem of haar? Soms is dat al voldoende, maar het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan adviesgesprekken. Dan wordt gekeken naar welke praktische vormen van hulp bij opvoeden goed zijn voor jou en je gezin. Ook is het goed om tussendoor te evalueren en alles scherp te stellen en aan te passen waar nodig.

Pauline van Soldt helpt alle ouders graag

Naast hulp bij het opvoeden van je kind heeft Pauline van Soldt nog veel meer te bieden. Je kunt hier bijvoorbeeld ook terecht voor oudercoaching of positief opvoeden. Ga eens naar haar site, want hier vind je meer informatie over deze vormen van coaching. Ook kan zij je helpen met de opvoeding na een scheiding. Een scheiding van de ouders heeft natuurlijk invloed op de kinderen en het kan heel lastig zijn om daar als ouder mee om te gaan. Omdat je zelf misschien al genoeg aan je hoofd hebt en omdat je als ouder wellicht niet precies weet hoe je hier je kinderen mee kunt helpen. Daarom is het heel goed om professionele hulp in te schakelen, iemand die verstand heeft van dit soort zaken en die ook als persoon heel fijn is om mee te werken. Neem gewoon eens contact op met Pauline en zij helpt je maar al te graag. Kinderen verdienen het beste dus wacht niet langer en zoek contact met deze deskundige.