Professionele vca vol certificering voor dakdekkers

Na mijn opleiding in de bouw ben ik fulltime als werknemer begonnen bij een middelgroot dakekkersbedrijf. Ik had altijd al de ambitie om leidinggevende te worden. Een jaar geleden ben ik doorgegroeid tot een leidinggevende functie en geef ik leiding aan zeven dakdekkers. Een vereiste van mijn baas was dat ik een vca vol certificaat moest behalen. Alle leidinggevende dakdekkers binnen ons bedrijf beschikken namelijk over een vca vol certificaat. Deze eis heeft mijn baas een paar jaar geleden ingevoerd omdat er een ongeluk was gebeurd. Een van de medewerkers was tijdens het werk van het dak gevallen en daardoor arbeidsongeschikt geworden. Hij wil dit soort incidenten voorkomen door alle leidinggevenden een vca vol opleiding te laten volgen. Bij een vca vol opleiding komen alle voorzorgsmaatregelen aan bod die voor een veilige werkomgeving zorgen. Daardoor worden ongelukken en onveilige werksituaties voorkomen. Ik heb een vca vol cursus gedaan bij VGMBOX. Vorig jaar is mijn baas overgestapt naar deze aanbieder omdat hij er goede verhalen over had gehoord van andere dakdekkers. Het slagingspercentage is hoog en de cursisten komen altijd gemotiveerd terug van de cursus. Ik kon ervoor kiezen om de vca vol cursus klassikaal of online te volgen. Omdat ik over te weinig discipline beschik om mezelf aan het werk te zetten, koos ik voor een klassikale vca vol cursus. Achteraf gezien vond ik dat een hele goede keuze. Het was namelijk erg leuk om een cursus te volgen met mensen uit andere branches en andere dakdekkers. Zo konden we ook nog wat van elkaar leren.

Vca vol cursus combineert theorie perfect met de praktijk

Ik was nooit zo dol op cursussen omdat ik het meestal niet toe kon passen in de praktijk. Ik had eerder een cursus ‘leidinggeven aan stagiaires’ gevolgd. We kregen wat sheets te zien, mochten vragen stellen en dat was het. Ik had weinig echte handvaten meegekregen die ik toe kon passen in mijn werk. Bij de vca vol cursus van VGMBOX was dat helemaal anders. De lesstof was alleen gericht op de praktijk. We kregen praktijkgerichte fragmenten te zien op een groot scherm en moesten meteen vragen beantwoorden over de stof. Ik vond dat een hele fijne werkwijze want daardoor kon ik de informatie beter onthouden. Vooraf aan de vca vol cursus kreeg ik toegang tot een online omgeving met alle informatie die tijdens de cursus aan bod kwam. Zo kon ik me op eigen tempo voorbereiden op de cursus en het examen. De online omgeving was heel toegankelijk en overzichtelijk. Het kostte me slechts 2,5 uur tijd om de voorbereidingsmodule door te nemen. De volgende onderwerpen kwamen aan bod:
Voorbereiden, bespreken en inspectie van de taken en werkzaamheden;

  • De werkzaamheden in de praktijk;
  • Hoe om te gaan met specifieke gevaren;
  • Wat te doen bij ongelukken en noodsituaties.

Ik heb ontzettend veel van de cursus opgestoken. Dit kwam naar mijn mening echt door de manier waarop de informatie werd behandeld in de voorbereidingsmodule en tijdens de klassikale ochtend. Het examen vond ik heel gemakkelijk, want ik was goed voorbereid. Wat mij het meest is bijgebleven is hoe te handelen bij noodsituaties en incidenten. Tijdens mijn vooropleiding kwam dit namelijk niet aan bod. Ik voel me door de vca vol cursus een stuk zelfverzekerder als leidinggevende.

Online aanmelden

Via de website van vca-cursus kon ik me aanmelden voor de cursus. De cursus wordt op 25 locaties in het hele land aangeboden. Dat was ideaal want ik hoefde niet ver te reizen. Na mijn aanmelding ontving ik meteen de inloggegevens voor de voorbereidingsmodule en heldere informatie over de curs. Ik ben zeer tevreden met communicatie door VGMBOX en de cursus.