Pak diefstal door personeel aan

Als winkeleigenaar weet je dat er altijd het risico is dat er bij je gestolen wordt. Waar ik echter zelf de fout inging was dat ik er altijd vanuit ging dat het risico voornamelijk bij de klanten lag die de winkel in komen. Ik had hier dan ook de nodige maatregelen voor genomen. Van camera’s tot alarmsystemen, ik had het allemaal geïnstalleerd en het werkte uitstekend. Totdat ik op een gegeven moment begon op te merken dat de voorraad toch wel erg vaak niet klopte. En ook uit de kas was er vaak een bedrag dat miste. In het begin gebeurde het zo onregelmatig en ging het om zulke kleine bedragen dat ik er eigenlijk mijn schouders bij ophaalde. Het was niet de moeite waard om eventuele diefstal door personeel echt te gaan onderzoeken. Uiteraard gaf ik bij mijn werknemers aan dat dit me was opgevallen en of we met zijn allen extra oplettend konden zijn. Het ging toen een aantal weken een stuk beter. De voorraad klopte weer en ook uit de kas verdwenen geen bedragen meer. Ik dacht dat we door beter op te letten, de dief of dieven hadden af geschrokken en we konden weer vrolijk verder. Dit was echter slechts van korte duur en de diefstallen begonnen weer helemaal van voren op aan. Ik sprak erover met een collega die even verderop in de straat een winkel heeft en hij wees me erop dat diefstal door personeel een stuk vaker gebeurt dan ondernemers vaak denken.

  • Melding van maken
  • Ontslaan op staande voet
  • Het gesprek aangaan

Ik had in het begin geen enkel idee wie of wat er schuldig was aan de verdwenen spullen en geld en dus nam ik contact op met NMSRecherche.nl. Ik hoopte dat zij mij meer informatie konden geven over wat ik het beste kon doen in deze situatie.

Het voorkomen van diefstal door personeel

Wanneer je met diefstal door personeel wordt geconfronteerd ga je toch wel heel anders tegen bepaalde dingen aankijken. Het kwam voor mij echt uit het niets dat een van mijn werknemers, die ik tot dat punt volkomen vertrouwden, diefstal aan het plegen was onder mijn neus. Hoe het zover heeft kunnen komen, dat is heel lastig om te bepalen. Aan de ene kant was ik erg bang dat het misschien aan mij zou liggen. Was ik te laks geweest of had ik het op een bepaalde manier over me heen geroepen? De recherche van NMS Recherche die mij echter hielp met deze zaak wist me op dit gebied gerust te stellen. Ze vertelde me dat het soms gewoon heel lastig is om in te schatten wie wel en niet steelt. Het kan ook heel goed zijn dat de schuldige toen ik hem of haar aannam inderdaad geen dief was, maar dat dit door bepaalde omstandigheden gebeurd is. Een ding weet ik zeker: diefstal door personeel is vreselijk en ik doe er nu alles aan om dat te voorkomen.

Meer weten over diefstal door personeel

Samen met de recherche ben ik er uiteindelijk achter gekomen wie de schuldige was bij de diefstal van personeel en uiteraard is deze persoon op staande voet ontslagen. Ik heb overwogen om de persoon aan te geven, maar hier heb ik uiteindelijk vanaf gezien. Toch ben ik nu een stuk alerter op diefstal door personeel. Zeker sinds ik nog steeds met de rest van het team werk. De recherche wees me erop dat diefstal door personeel een domino-effect kan hebben en dat dus ook anderen dit kunnen gaan doen. Ik let nu dus extra goed op en bij het minste of geringste trek ik aan de bel!