Met Adidas superstar dames ben jij de coolste chick

Met Adidas superstar dames ben jij de coolste chickIn 1949 richtte Adi Dassler het merk Adidas op – een vanzelfsprekende naam. We hebben hem sinds die tijd veel mooie kleding te danken: sportshirts, trainingsbroeken en schoenen met altijd de kenmerkende drie strepen die de stof sieren. Een onderdeel daarvan is de Adidas superstarcollectie, of specifieker: de Adidas superstar dames. Welke schoenen zijn dit en waarom moet jij ze hebben?

De geschiedenis achter de Adidas superstar dames

Je hebt de Adidas superstar dames vast wel eens om je heen gezien, want ze zijn razend populair.  Kylie Jenner, Gigi Hadid en Rita Ora: allemaal zijn ze gespot in de kekke witte sneakers, en ook modellen lijken ervan te houden. Niet verrassend, want na een lange tijd op pumps gelopen te hebben zijn de Adidas superstar dames een fijne afwisseling. Het is een stevige schoen met een fijne zool en een zachte binnenkant, en loopt daarom erg lekker. Daarnaast is het natuurlijk superhip om in deze klassieke schoenen rond te lopen. Deze populariteit loopt al terug tot de jaren ’80, toen skaters en hiphopartiesten het gingen dragen en zodoende de sneakers cool maakten. Daarvoor was het eigenlijk een sportschoen, bedoeld voor basketbal. Zo’n ontwikkeling van basketbalschoen naar casual sneaker zie je bij meer merken terug, bijvoorbeeld Converse. Sinds kort heeft Adidas een basketballijn die deze schoenen weer terugbrengt; retro met een modern tintje. Dit brengt ons bij de verschillende soorten Adidas superstar dames die tegenwoordig bestaan:

  • De Basketbal Adidas superstar dames: speciaal ontwikkeld voor basketballers, met een iets dikkere zool en kleinere neus.
  • De Retro-versie: precies dezelfde schoen als die in 1969 verscheen. Het heeft 3-strepen op de neus en bestaat in veel verschillende kleuren.
  • De Slip-on Adidas superstar dames: het model is precies hetzelfde als de klassieke schoenen, maar bij deze uitvoering ontbreken de veters en is de zijkant van een zachtere, luchtigere stof. Dit zorgt ervoor dat je de schoenen makkelijk aan en uit kunt doen, zoals de naam al aangeeft.
  • De Tonal-schoenen: dit betekent dat de sneakers geheel uit één kleur bestaan. De zool, de veters en zelfs de binnenkant – alles komt in de kleur die jij het mooist vindt.

Binnen deze soorten zijn weer talloze categorieën die verschillen in vorm en kleur. Op sneakerwijzer vind je ze allemaal!

Hoe draag je deze sneakers?

De Adidas superstar dames zijn eindeloos te combineren. In de eerste plaats bij een sportieve outfit, wat logischerwijs voortkomt uit de geschiedenis van de schoenen, zoals je zojuist kon lezen. Met een oversized sweater (eventueel ook van Adidas?) en een skinny jeans eronder ben jij de sportiefste girl in je omgeving. Kristen Stewart begreep dit en trok haar zwart met witte gympen aan onder een zwarte skinny en een lichtgrijs vest. Maar ben je niet in de sportieve mood, dan kun je gelukkig nog steeds de sneakers aan – onder een jurkje, bijvoorbeeld. Een jersey jurk, skater skirt of maxi dress: allemaal matchen ze met de Adidas superstar dames. In zo’n outfit is Kylie Jenner dan ook regelmatig gespot. Leuk is het om de kleur van je jurk te matchen met de schoenen – en dat kan, want deze sneakers komen verschijnen in veel verschillende tinten. Om een voorbeeld te noemen: roze met witte strepen, wit met lichtgroene strepen, of geheel paarse schoenen. You name it! Tot slot vormt een zakelijke outfit een goede combi met deze schoenen: het staat ongelofelijk hip, doet niets af aan je zakelijke verschijning en loopt oneindig veel fijner dan hakken. Karlie Kloss is gespot in een donkergrijze lange trenchcoat en broek met deze witte kicks eronder. Volg haar voorbeeld en draag je Adidas superstar sneakers met passie!