Landbouwwerktuigen voor boeren

In de hedendaagse boerenwereld is het gebruik van verscheidene landbouwwerktuigen niet meer weg te denken, er kan haast geen voorstelling meer gemaakt worden van hoe de bewerking van het land gebeurde voordat deze apparatuur beschikbaar was. Vele duizenden jaren heeft de mensheid met de hand en met behulp van een paar eenvoudige hulpmiddelen het land moeten bewerken. Op een gegeven moment kwamen er werktuigen in omloop die in combinatie met trekdieren gebruikt konden worden en dat maakte de landbouw al iets eenvoudiger. Maar sinds de komst van moderne landbouwwerktuigen en de tractor, is het verbouwen van voedsel pas echt een enorme vlucht gaan nemen. Door deze hulpmiddelen kan het verbouwen van voedsel veel efficiënter gedaan worden, de machines doen het grootste gedeelte van het werk en de boer hoeft ze enkel nog aan te sturen. Dat maakt de arbeid fysiek veel minder zwaar. Bovendien hebben de machines, in combinatie met een betere bemesting, ervoor gezorgd dat er veel hogere opbrengsten van dezelfde oppervlaktes grond gehaald konden worden. De ontwikkeling van moderne landbouwwerktuigen heeft dus zeker een grote rol gespeeld in het verbeteren van de voedselvoorziening en met de nieuwe ontwikkelingen die er altijd op dit gebied zijn, staat het vakgebied nog zeker niet stil.

Goede landbouwwerktuigen van Evers Agro

Als het gaat over ontwikkeling van landbouwwerktuigen, dan zal bij kenners meteen het bedrijf Evers Agro in gedachten komen. Johann Evers begon zijn werkzame leven als boerensmid, maar ging zich al snel ontwikkelen tot specialist in werktuigen die voor het boerenwerk zeer goed van pas kwamen. Het spreekt voor zich dat de sector er in de jaren zestig nog heel anders uitzag, maar toen werd al de basis gelegd voor het huidige bedrijf. Het begon allemaal met de productie van woelers, nog steeds een van de bekendste landbouwwerktuigen van de hand van dit bedrijf. In de loop van de tijd veranderde er natuurlijk veel, bijvoorbeeld door ontwikkeling van steeds betere en sterkere tractoren. Evers Agro stond echter niet stil en ontwikkelde zich mee. De reeds bestaande werktuigen werden steeds weer verbeterd en aangepast aan de nieuwe eisen die boeren er aan stelden. Ook werden er steeds weer nieuwe materialen ontwikkeld. En dat gaat tot op de dag van vandaag door. Belangrijk kenmerk van dit bedrijf is dat zij altijd goed luisteren naar de wensen van de boeren, die immers als geen ander weten waar zij in hun werk behoefte aan hebben. Aan de hand hiervan ontwikkelen zij steeds weer betere landbouwwerktuigen en ontwerpen ze nieuwe varianten. Alles om ervoor te zorgen dat de landbouw nog efficiënter wordt.

Oplossingen voor grondbewerking

Evers Agro werkt zoals gezegd altijd graag mee aan het ontwikkelen van nieuwe landbouwwerktuigen en het is dan ook niet voor niets dat zij de mogelijkheid bieden tot het op maat maken van apparatuur. Zij beschikken zelf al over een groot assortiment, maar het kan natuurlijk altijd zijn dat jij zelf een idee hebt voor een nieuw product of aanpassing van een bestaand product. Zij werken hier graag aan mee door te luisteren naar jouw wensen en ideeën en dit te vertalen naar nieuwe ontwerpen. Op die manier hebben zij al verscheidene producten ontwikkeld, zoals een speciale maïsschuif en een blokplanter. Wil jij meer weten over de diverse landbouwwerktuigen die zij bieden, dan kun je hier op verschillende manieren meer informatie over krijgen:

  • via hun website
  • door het bestellen van een brochure
  • het deelnemen aan een bedrijfsexcursie

En uiteraard kun je ook altijd contact met hen opnemen om meer informatie in te winnen of jouw ideeën voor te leggen. Het mag duidelijk zijn dat Evers Agro dus een uitstekende keus is als jij op zoek bent naar landbouwwerktuigen.