Kosten verkoop huis weten? Makelaarkosten legt uit.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor de verkoop van uw huis? Dan vertellen wij van makelaarkosten u graag meer hierover. Wij zijn een onafhankelijk platform en op basis van jaren ervaring vertellen wij u graag meer over de kosten bij de verkoop van uw huis. Allereerst is het belangrijk om te weten dat makelaars allemaal een eigen werkwijze en prijsopbouw hanteren. Er zijn daarbij een aantal kostenposten die altijd worden meegenomen. Het is mogelijk dat de prijsverschillen erg groot kunnen zijn. Wij leggen u daarom uit met welke kosten u rekening kunt houden bij de verkoop van een huis, waarbij wij cruciale tips geven! Op onze website vindt u alle informatie over koop en verkoop van huizen en woningen. Wij gaan voor duidelijkheid!

Kosten verkoop huis

Iedereen wil na de verkoop van hun huis een mooi bedrag overhouden. Om welke reden u ook uw huis wilt verkopen, u bent benieuwd naar de kosten die een verkoopmakelaar in rekening brengt voor zijn of haar diensten. Zoals gezegd, werkt elke makelaar met een eigen tariefsysteem. Soms werken zij op basis van een vast vooraf besproken bedrag, maar in de meeste gevallen gaat het op basis van overleg. Een vast bedrag kan als nadeel hebben, dat u bij tegenvallend verkoopresultaat hetzelfde bedrag dient te blijven betalen. Daarbij dient tevens gezegd te worden dat bij een vaste prijs niet alle diensten zijn meegenomen. Veelal zijn het houden van bezichtigingen en taxaties hierbij niet inbegrepen, ondanks dat deze taken noodzakelijk zijn voor een goede verkoop van uw huis. Controleer dus altijd vooraf uitvoerig waarvoor u betaalt.

Daarnaast worden er vaak opstartkosten berekend bij de verkoop van uw huis. De opstartkosten zijn de kosten die de makelaar maakt om uw huis in verkoop te plaatsen. Hierbij heeft iedere makelaar zijn of haar eigen verkoopstrategie. Veelal worden er professionele foto’s en opvallende advertenties gemaakt met een grote uitpak in zowel online als offline advertenties en onderscheidende brochures. Hierdoor wordt voor de maximale verkoopkans van uw huis gegaan. De opstartfase is dus een flinke investering voor elke makelaar om uw huis onder de aandacht te laten komen. Het hanteren van opstartkosten is dus geen vreemd principe en wordt op welke wijze dan ook meegenomen in de kosten bij verkoop van uw huis.

Makelaarscourtage is een flinke kostenpost bij verkoop huis

Courtage staat voor een vastgesteld percentage van de verkoopsom dat de makelaar krijgt als makelaarsvergoeding voor zijn of haar diensten. Het grootst gedeelte van de verkoopkosten van uw huis, is dus gebaseerd op dit percentage. Dit percentage ligt tussen de 1% en 2% van de verkoopsom. Het klinkt als een klein verschil, maar in de praktijk gaat het om een groot financieel verschil! Stel dat 1% €4000,- is, dan betaalt u bij 2% aan makelaarsvergoeding al €8000,-. Een verschil van duizenden euro’s! Daarom adviseren wij altijd om meerdere offertes te laten uitbrengen door verschillende makelaars. Op deze wijze kunt u de verwachte kosten voor de verkoop van uw huis vooraf goed vergelijken. De makelaarscourtage is namelijk niet aftrekbaar van de belasting. Op onze website vindt u nog veel meer informatie over de kosten van een makelaar en de verkoop van uw huis. Het is verstandig om goed voorbereid van start te gaan, om zo voordelig mogelijk uit te zijn!

  • Ga goed voorbereid en geïnformeerd van start
  • Voorkom veelgemaakte fouten
  • Vraag vooraf meerdere offertes op
  • Controleer welke diensten worden meegenomen in prijzen

Bekijk daarom nu onze website voor alle informatie, zodat u bespaart op de kosten voor de verkoop van uw huis, op de hoogte bent van alle kostenposten en valkuilen kunt vermijden: makelaarkosten.nl/.