Is een stoppen met roken acupunctuur de oplossing voor uw verslaving?

Bent u er eindelijk klaar voor om gedag te zeggen tegen uw slechte gewoonte maar heeft u hier hulp bij nodig? Dan is acupunctuur wellicht de oplossing voor u om eindelijk definitief te kunnen stoppen met roken. Op de website van Acupuncturisten Overzicht vindt u verschillende acupuncturisten bij u in de buurt die u hiermee kunnen helpen.

Stoppen met roken acupunctuur

In Nederland zijn er ontzettend veel mensen die nog steeds kampen met een rookverslaving en hier niet mee kunnen stoppen. Vaak zijn er al vele pogingen gedaan maar toch vallen de meesten terug in oude gewoontes. De meeste mensen hebben inmiddels wel begrepen hoe slecht roken is, maar de verslavende stof nicotine die in sigaretten zit maakt het voor velen onmogelijk om te stoppen. Bent u ook één van deze mensen die het maar niet lukt om te stoppen? Dan is een stoppen met roken acupunctuur misschien wel wat voor u.

Een stoppen met roken acupunctuur kan een belangrijk en effectief hulpmiddel zijn bij het definitief afstand doen van roken. Wel moet hierbij vermeld worden dat acupunctuur slechts een hulpmiddel is; het maakt het afkicken dragelijker. Acupunctuur helpt alleen bij het verminderen van de nicotinebehoefte. U zult zelf natuurlijk de discipline op moeten brengen om het ook echt te doen en vol te houden. 

Dit hulpmiddel klinkt natuurlijk erg mooi en handig maar hoe werkt het proces van de stoppen met roken acupunctuur nou eigenlijk? Om dit te begrijpen is het belangrijk om eerst te kijken naar de algemene werking van de acupunctuur behandelmethode. In het kort uitgelegd lopen er in het lichaam een aantal energiebanen die gezamenlijk een energienetwerk vormen. Op dit netwerk liggen weer verschillende acupunctuurpunten. 

Door het plaatsen van naalden op de acupunctuurpunten kunnen de verschillende energieën worden afgeremd of gestimuleerd. Bij een stoppen met roken acupunctuur wordt door deze behandelmethode toe te passen de weerbaarheid tegen het verlangen naar nicotine (zowel mentaal als fysiek) versterkt. Dit zorgt ervoor dat u bij het stoppen met roken minder last heeft van:

  • Slapeloosheid
  • Vreetbuien
  • Irritaties
  • Stemmingswisselingen

Bovenstaande punten zijn een aantal gevolgen die stoppen met roken vaak met zich mee brengt. Acupunctuur kan dus helpen bij het verminderen van deze gevolgen.

Kosten en locatie

Wanneer u een vaste roker bent heeft u waarschijnlijk erg veel geld uitgegeven aan deze slechte gewoonte. Stoppen met roken zal u dus erg veel geld besparen, maar om definitief te kunnen stoppen met roken zult u toch nog wel wat geld moeten uitgeven. Uiteindelijk zult door geld uit te geven aan een stoppen met roken acupunctuur ook erg veel geld besparen, omdat u niet snel meer terug zult vallen in uw slechte gewoonte.

De kosten van de behandelmethode stoppen met roken acupunctuur verschillen per persoon. Ieder lichaam is en reageert anders en daarom is acupunctuur voor elk lichaam ook anders. De ene persoon kan bijvoorbeeld al binnen een maand stoppen met roken terwijl het de andere persoon wel een heel jaar kost. Daarom zijn de kosten van de stoppen met roken acupunctuur verschillend per persoon. De kosten zijn afhankelijk van de duur van het behandelingstraject. U kunt zich wel laten verzekeren bij uw zorgverzekeraar, dan wordt een deel van de behandelingen vergoed. 

Bent u overtuigd en wilt u beginnen met een stoppen met roken acupunctuur? Bekijk dan acupuncturistenoverzicht.nl voor een overzicht van de acupuncturisten bij u in de buurt. Het is belangrijk dat uw behandelaar is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur of Zhong, zodat u verzekerd bent van een goede behandeling. Op de website van Acupuncturisten Overzicht vindt u behandelaars die zijn aangesloten bij deze vereniging. Neem dus snel een kijkje en reken ook voor eens en altijd af met uw slechte gewoonte!