Hypnose

Als mensen horen over hypnose, dan zullen ze snel denken aan shows waarbij mensen gehypnotiseerd worden en vervolgens de meest vreemde opdrachten krijgen om uit te voeren. Dit ziet er vaak grappig uit, maar er zijn ook veel mensen die zich afvragen of het echt wel mogelijk is om gehypnotiseerd te worden en of het niet allemaal vooropgezet spel is. Dit is zeker wel het geval, bij de meeste mensen is het gewoon mogelijk om dit te doen. Wat veel mensen echter niet weten is dat hypnose niet alleen op deze manier toegepast kan worden, maar dat het ook gebruikt kan worden in therapie. Op die manier krijgt deze handeling toch een heel andere betekenis, een veel serieuzere lading. Toch werkt het op het zelfde principe, namelijk dat de geest door hypnotisering te beïnvloeden is. Op die manier kan een therapeut je helpen met diverse zaken, want heel veel zaken zijn via je onderbewustzijn immers te regelen. Vaak heb je zelf niet door dat dit zo’n grote rol speelt, maar dat is dus wel het geval. Het is dus zeker niet zo dat hypnose alleen geschikt is voor een grappige theatershow, het kan ook zeker een veel serieuzere manier ingezet worden.

Hypnose voor therapie

Op wat voor manier kun je hypnose nu voor therapie gebruiken? Wat voor soort klachten zijn hier nu mee op te lossen? In het kort gezegd alle klachten die verband houden met het onderbewuste, aangezien dit beïnvloed kan worden door de therapeut. Je kunt dan denken aan het oplossen van psychische klachten zoals het behandelen van:

  • angststoornissen
  • faalangst
  • paniekaanvallen

Dit is ook waarvoor hypnose al het langst in therapie voor ingezet wordt. Maar wist je dat je er ook lichamelijke klachten mee kunt verhelpen? Dit lijkt in eerste instantie misschien wat vreemd, aangezien je al snel zult denken dat dit niets met het onderbewustzijn te maken heeft. Maar toch zijn er verschillende zaken die hier wel mee opgelost kunnen worden. Waar moet je dan aan denken? Een voorbeeld is het helpen van mensen met overgewicht. Je kunt dan natuurlijk naar het ziekenhuis gaan en een maagband operationeel laten aanbrengen, maar in de eerste plaats is het zo dat niet iedereen daar zomaar voor in aanmerking komt en in de tweede plaats is dit natuurlijk een heel ingrijpende operatie. Dit is dus een typische klacht die ook met hypnose opgelost kan worden.

Behandeling van lichamelijke klachten

Hoe gaat een behandeling van een dergelijke klacht dan in zijn werk? Tijdens de hypnose wordt er als het ware een virtuele maagband aangelegd. Het onderbewustzijn van de patiënt wordt zo beïnvloed dat het hongergevoel na de behandeling een stuk minder sterk zal zijn. Zo zal er automatisch minder gegeten worden en zal het afvallen gaan beginnen. Een andere lichamelijke klacht waarbij hypnotherapie uitstekend kan werken, is tandenknarsen. En zo zijn er dus verschillende psychische en lichamelijke kwalen die een therapeut met behulp van deze techniek kan behandelen. Ben jij nieuwsgierig of hypnotherapie ook bij jou zou kunnen helpen? Neem dan eens contact op met de Hypnose Praktijk. Ze hebben een ruime ervaring met het behandelen van uiteenlopende klachten met dergelijke therapieën en zij kunnen jou dus zeker advies geven over de mogelijkheden die er voor jouw kwaal zijn. Komen jouw klachten, psychisch of lichamelijk, in aanmerking voor een behandeling, dan zullen zij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij van jouw klachten afkomt. Wil jij dus eerst proberen om jouw problemen op te lossen zonder dat hier bijvoorbeeld een operatie aan te pas komt? Dan kan de hypnotherapie van de Hypnose Praktijk uitkomst bieden!