Hebt u altijd al willen studeren aan een echte toneelschool?

Misschien bent u een getalenteerde acteur of actrice. Dat zouden wij graag willen zien want we zijn altijd op zoek naar nieuw bloed voor onze toneelschool. We hebben vier locaties waar u kunt studeren aan een echte toneelschool:

  • Amsterdam, dit is tevens waar u de vooropleiding voor de toneelschool kunt volgen,
  • Arnhem,
  • Utrecht
  • En in Maastricht.

Elke school heeft zijn eigen specialiteiten. Maar voordat u wordt toegelaten moet u eerst auditie doen. U kunt zich aanmelden bij een toneelschool maar misschien is het verstandig om eerst een jeugdopleiding of vooropleiding te volgen. Dan weet u zeker dat u uw kansen aanzienlijk hebt vergroot. Deze vooropleiding kunt u tevens volgen aan de toneelschool in de hoofdstad van het land. Klinkt u dat als muziek in de oren, bent u tussen de 16 en 24 jaar en vindt u dat u het in uw mars hebt om volwaardig acteur te worden? Meldt u dan vandaag nog aan door het auditieformulier in te vullen op onze website: Toneelhuis Amsterdam. U kunt een uniek programma volgen, gegeven door topacteurs en regisseurs uit het hele land die jaren geleden een opleiding aan de toneelschool hebben gevolgd. Met niet meer dan 12 studenten per klas mag u een persoonlijke en intensieve begeleiding verwachten zodat u binnen 2 maanden wordt klaargestoomd voor het echte werk: een auditie voor een van onze vier zeer gewilde Hbo-opleidingen.

Hebt u voldoende talent om aan onze toneelschool te studeren?

Het is helemaal niet zo eenvoudig om te acteren. Een typetje nadoen is tot daar aan toe. Eenvoudige improvisatie of mime zal u zonder veel oefening ook nog wel afgaan. Maar zelfs deze disciplines zijn op het hoogste niveau absoluut een vak apart. Tijdens de vooropleiding aan deze toneelschool leert u in grove lijnen de belangrijkste eigenschappen van het acteerwerk. De mate waarin u de oefeningen voltooit en de mate waarin u thuis oefent bepalen elke week weer of het verstandig is om de opleiding aan de toneelschool te blijven volgen. Dankzij deze grondige analyses kunnen we een hoge kwaliteit aan acteurs en actrices genereren en wordt u behoed voor eventuele teleurstellingen. Natuurlijk is het nooit een garantie dat u beroemd wordt of dat u een groot acteur wordt als u aan deze toneelschool hebt gestudeerd, maar de kans is wel degelijk aanzienlijk groter. Het is lastig om aan te geven waar het nu precies om gaat:

  • Want een zekere aangeboren talent is belangrijk,
  • Maar u kunt ook zeer vaardig worden door langdurig te oefenen,
  • Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om uw verborgen talenten op te sporen en aan te sporen.

Meldt u vandaag nog aan voor een vrijblijvende auditie

Studeren aan de toneelschool in Amsterdam is voor velen een droom. Geeft u het een kans en geef u vandaag nog op door het formulier in te vullen. Vul uw naam, adres en contactgegevens in. Maar we vragen u ook om uw acteerervaring, wat uw doel van de opleiding is en hoe u ons hebt gevonden. Het is verstandig om een foto van uzelf op te sturen. Een pasfoto is prima maar een foto van u in actie op het podium is ook geen slecht idee. De kans dat u wordt uitgenodigd voor een auditie voor de vooropleiding is groot, zo doen er maar liefst tussen de 500 à 1000 jongeren auditie per jaar. Maar de kans op toelating is daardoor vrij klein. Laat u dat niet weerhouden maar geef het een kans. Wie weet zien we u over een aantal jaar in een grote Nederlandse film terug!