Geef een kat ruimte en comfort met een krabton

krabpaal.nl - KrabtonEen kat is een dier met emoties. Deze emoties kunnen wij als mensen waarnemen wanneer een kat spint, of wanneer de start omhoog gaat. Dit zijn uitingen van positieve emoties. Maar een kat heeft ook negatieve emoties. Dit merk je als toeschouwer wanneer de kat gromt, wanneer de haren omhoog gaan en wanneer de staart opeens veel dikker is door uitstaande haartjes. Een kat is dan ook een dier dat stress kan ervaren. Deze stress kan veroorzaak worden door andere katten, maar ook door de omgeving. Als een kat bijvoorbeeld naar buiten wil, maar de deur is dicht en er is niemand om de deur te openen, dan ervaart de kat ook stress. Een van de manieren die katten hebben om deze stress re reduceren is krabben. Vaak krabben katten hun nagels tegen muren omdat ze hun lijf dan kunnen strekken en hun pootjes zo hoog mogelijk op de muur kunnen plaatsen. Mocht je behang op die muur hebben, dan is dat natuurlijk niet fijn. Je kunt dan de spuit pakken en de kat er van langs geven, maar dat maakt de stress natuurlijk alleen maar erger. Daarnaast is stressreductie niet de enige reden waarom katten krabben. Ze doen het ook om hun oude nagelhoezen af te scheiden en hun nagels scherp te houden. Daarnaast is het krabben een methode om hun territorium af te bakenen. Krabben mag het behang dan niet ten goede komen, maar op het moment dat je weet waarom katten krabben is het ook geen goed idee om het krabben tegen te gaan. Het is dan ook beter om katten een krabton te geven waarmee ze naar hartenlust kunnen krabben. Daarnaast betreft het een krabton, dus het is ook direct een persoonlijk huisje waar ze in kunnen wonen. Een krabton is ideaal voor dit doel, want door te krabben bakenen katten hun territorium af en de krabton is dan direct het centrum van dit territorium. Waar beter vertoeven in tijden van stress dan dit persoonlijke huisje? Met een krabton doe je dus niet alleen jezelf een plezier, maar zeker ook je kat.

Een goede krabton koop je bij krabpaal.nl

Voor alles wat te maken heeft met krabben ben je bij krabpaal.nl aan het juiste adres. Of je nou gaat voor een krabpaal of een krabton, beide zijn te kopen via deze website. En natuurlijk betreft het niet alleen maar één krabpaal en één krabton. Je hebt verschillende soorten en maten. Dit is belangrijk omdat katten verschillende maten hebben. Je kunt voor een kitten een kleine krabton kopen, maar als de kitten opgroeit tot een kat dan volstaat die kleine krabton niet meer. Zoals gezegd kiezen katten vaak voor een muur omdat ze hun poten dan hoog kunnen plaatsen en hun lijf kunnen strekken. Dit is de meest effectieve manier om hun nagels te krabben en het zorgt er ook voor dat ze hun voorpoten kunnen trainen. Het is dus ook een soort fitness. Als je krabton dus te klein is en als de kat zich daardoor niet volledig kan strekken, dan moet je muur er alsnog aan geloven. Kijk daarom altijd goed naar het formaat van je kat en naar het formaat van de krabtonnen of krabpalen.

Meer informatie nodig? Neem contact op met de klantenservice

Mocht je een vraag hebben over het één of ander, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de klantenservice. Je kunt bij de klantenservice terecht voor vragen over uiteenlopende onderwerpen zoals:

  • Bestellen
  • Betalen
  • Verzendkosten
  • Verzending en bezorging
  • Retourneren
  • Klachtenprocedure
  • Garantie

Dus als je meer wilt weten over één van deze onderwerpen, neem dan snel contact op met de klantenservice.