Een gaslucht in huis?

Een gaslek in huis kan levensgevaarlijk zijn, zeker als u er niet op tijd bij bent. Leer daarom de gaslek symptomen en leer hoe u een gaslek in huis kunt herkennen, zodat u er op tijd bij kunt zijn. Het eerste wat u moet weten is dat u bij het ruiken van een gaslek direct ons moet bellen. Onze experts komen zo snel mogelijk bij u langs om uw gaslek te verhelpen. En een gaslek kan zomaar ontstaan, een scheurtje in een gasleiding kan al voldoende zijn. Dus zelfs als u maar een vermoeden heeft dat u een gaslek heeft is het verstandig om ons te bellen, zodat wij direct het gaslek kunnen opsporen en kunnen dichten. Wat zijn de gaslek symptomen en hoe valt een gaslek te herkennen? Wij leggen het voor u uit, zodat u zeker weet dat u op tijd kunt reageren in het geval van een gaslek in huis.

Wat te doen bij een gaslucht in huis?

Een van de belangrijkste gaslek symptomen is de herkenbare gaslucht in huis. Dit luchtje wordt door de leverancier bij het aardgas gestopt, zodat het snel te herkennen is. De geur van aardgas is zeer herkenbaar en doordringend en de kans is groot dat u direct weet hoe aardgas ruikt. Twijfelt u of heeft u een opfrisser nodig? Er zijn speciale strips beschikbaar, die hetzelfde ruiken als gas. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld ook aan uw kinderen de gaslek symptomen uitleggen, zodat ook zij een gaslek in huis herkennen kunnen aan de hand van de gaslucht in huis. Probeer nooit zelf het gaslek in huis te vinden door de gaslucht in huis te volgen. Gas kan levensgevaarlijk zijn, dus laat dit klusje over aan de expert. Wij hebben meer dan 110 jaar ervaring en vinden uw gaslek en verhelpen het snel. Wij werken met speciale meetapparatuur, waarmee we het gaslek herkennen. Maar wat moet u doen als u een gaslek denkt te herkennen? Het eerste en belangrijkste is om absoluut geen vuur te gebruiken. Aardgas is zeer licht ontvlambaar en een klein vlammetje kan het gas al laten ontbranden. Zet daarnaast voor uw veiligheid e ramen en deuren open, zodat het gas kan ontsnappen en er zuurstof naar binnen kan stromen. Gas verdringt namelijk de zuurstof in de ruimte, dus het is belangrijk om zuurstof de kamer binnen te laten stromen. Zet daarnaast altijd de hoofdkraan dicht om de toevoer van gas te stoppen. Ook belt u natuurlijk de experts van Gaslekcheck, zodat wij zo snel mogelijk bij u langs kunnen komen om uw gaslek te verhelpen. Wees daarnaast ook voorzichtig met elektriciteit. Omdat gas zo licht ontvlambaar is, kan het kleinste vonkje het gas al doen ontbranden. Soms ontstaan er kleine vonkjes als u een stekker in het stopcontact steekt, dus het is het verstandigst om dat niet te doen totdat het gas weg is.

Snelle en betrouwbare service

Wij repareren natuurlijk ook uw gaslek in huis voor u. Dat betekent dat eventuele lekkages worden gerepareerd en dat we defecte kleppen vervangen. U weet dus zeker dat het gaslek verholpen worden, zodat u weer veilig in uw huis bent, omdat u de gaslek symptomen juist heeft herkend. U weet nu dus hoe u een gaslek moet herkennen en wat de gaslek symptomen zijn en wat u moet doen als u een gaslek ruikt. Het is belangrijk om zo snel mogelijk uw huis in veiligheid te brengen door geen vuur te gebruiken en de hoofdkraan dicht te draaien. Zet ook uw ramen en deuren open en bel uiteraard de experts van Gaslekcheck. Wij komen zo snel mogelijk om uw gaslek op te sporen en te verhelpen, zodat u weer met een gerust hart kunt gaan slapen.