De term financial lease

Misschien heb je de term financial lease wel eens horen vallen. Deze leasevorm is met name voor bedrijven erg interessant. Financial lease wordt veel gebruikt door particulieren of organisaties die niet direct een auto willen aanschaffen, maar over de lange termijn ook geen geld willen weggooien. Een financial lease werkt als volgt: een leasemaatschappij koopt voor jou een auto. Je betaalt deze auto over een bepaalde periode terug aan deze maatschappij. Hiermee ben jij uiteindelijk eigenaar van de auto, zonder dat je een grote investering hebt gedaan. Je kunt het zien als een lening voor een auto: je krijgt het bewuste model gelijk mee naar huis en betaalt deze in de loop der jaren af. Bij een normaal leasecontract is de leasemaatschappij in principe verantwoordelijk voor onderhoudskosten of verzekeringen, dat is bij een financial lease niet het geval. Je dient de auto dus zelf te laten keuren en moet zelf een autoverzekering afsluiten. De prijs die je aan de leasemaatschappij betaalt, bestaat puur uit aflossing en rente. Wat zijn de voordelen van financial lease?

  • Geen startkapitaal vereist
  • Je wordt eigenaar
  • Looptijd vooraf bekend
  • Optie om sneller af te betalen
  • Weinig aantasting leenvermogen
  • Weinig wachttijd

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het wegvallen van een groot geldbedrag aan het begin van het traject. Wanneer je een goede baan hebt, kijk je in de regel niet op honderd euro min of minder. Er zijn echter maar weinig mensen die zomaar even 20.000 euro op tafel leggen. Op deze manier kun je gelijk beginnen met rijden, zonder dat je daar eerst jaren voor moet sparen. Een tweede voordeel is dat je na verloop van tijd eigenaar bent van het voertuig. Je kunt hier dan mee doen en laten wat je wilt. Je kunt de auto doorverkopen, of schenken aan een goede vriend. Niemand heeft daar iets over te zeggen. Het grote verschil tussen een normale lease en een financial lease is dat jij uiteindelijk eigenaar bent van het voertuig.

Financial lease: helder en transparant

Wanneer je kiest voor een financial lease, krijg je alle gegevens keurig op papier. Je ziet het bedrag dat je maandelijks zult afdragen en daarbij ook hoe lang je dit zult moeten doen. Verder kun je kiezen voor een extra slottermijn, waarmee je de auto op een gegeven moment in één klap kunt afbetalen. In de regel wordt een auto relatief snel afgeschreven. Het is daarom bij de meeste leasemaatschappijen mogelijk om de auto na een aantal jaar in één keer af te betalen. Op deze manier heeft de auto nog een zekere marktwaarde op het moment dat deze van jou is. Je kunt het model dan zelf doorverkopen, of gebruiken als reserve. Een financial lease heeft tot slot weinig invloed op je positie bij de bank. Wanneer je een huis wilt kopen, ziet de bank een financial lease slechts als een lichte beperking. In de regel wordt de lease bovendien aangeboden door je werkgever, waardoor je hier helemaal geen last van hebt. Een financial lease wordt in de regel veel sneller verleend dan een lening. Wil je dus rijden in een auto van 15.000 euro, dan kan het voordeliger zijn deze eerst tijdelijk te leasen.

Een leasecontract afsluiten

Laat je goed adviseren voordat je een leasecontract afsluit. Kies bovendien altijd voor een leasemaatschappij die je vertrouwt. Op https://www.autoleasecentrale.nl/financial-lease/ vind je meer informatie over deze leasevorm. Je kunt hier rustig de details doornemen, om vervolgens een leaseauto uit te zoeken. Deze site scoort gemiddeld een 9.3, gebaseerd op klantbeoordelingen. Je bent hier dus aan het juiste adres!