CRM als strategie en software

Ik heb al vele jaren een bedrijf, maar merk dat de concurrentie steeds sterker wordt. De laatste jaren zijn er meer en meer bedrijven bijgekomen die vergelijkbare diensten aanbieden, waardoor het lastig is om te concurreren. Vooral veel nieuwe bedrijven vragen een lage prijs en dat maakt het lastig om voldoende winst te maken. Ik wilde niet te ver meegaan in de prijsverlagingen en wilde liever klanten overtuigen met een goede service en goed werk. Ik besloot om onze CRM strategie te herschrijven en software te gebruiken om onze klanten beter te kunnen bedienen. Ik vond software van het bedrijf teamleader dat alles heeft waar ik naar zocht en wij gebruiken nu deze software in mijn bedrijf. Ik ben al ruim tien jaar ondernemer en de eerste zes jaar groeide het bedrijf zeer snel. Wij waren toen een van de eerste bedrijven in deze branch en dat gaf ons een grote voorsprong. Ik vond snel nieuwe klanten en moest veel mensen aannemen om alle klanten te kunnen helpen. Na ongeveer zes jaar merkten wij dat er veel meer bedrijven vergelijkbare diensten aanbieden en vooral de laatste jaren zijn er bedrijven die hun prijzen verlagen. Veel klanten zijn prijsbewust en kiezen voor het goedkopere bedrijf, maar ik vond het verstandiger om opnieuw naar mijn CRM strategie te kijken. Als je te veel meegaat in prijsverlagingen, dan is er bijna geen winst meer te behalen en is het lastig om later de prijzen weer te verhogen. Wij hebben veel kennis in het bedrijf en ik vond het verstandiger om de beste service en diensten te leveren aan onze klanten. Wij willen ons onderscheiden met kwaliteit en dit was de basis van mijn CRM strategie. Om dit te verwezenlijken hadden wij software nodig die meer inzicht gaf in onze klanten en ons helpt om onze workflow te verbeteren.

CRM software van teamleader

Toen ik zocht naar meer informatie over CRM voor mijn strategie, kwam ik de website teamleader.nl tegen. Zij hebben een handig artikel geschreven over dit onderwerp en bieden daarnaast ook software aan voor bedrijven. Het artikel vond ik zeer interessant en ik zag dat zij de software aanboden waar ik naar zocht. Ik had ook de software van andere bedrijven bekeken, maar zij kwamen het beste naar voren. De CRM software is te gebruiken voor een klein bedrag per maand en heeft veel functies beschikbaar. Wij konden de software gratis uittesten en waren toen onder de indruk van het gemak en de voordelen, waardoor wij besloten om voor deze software te kiezen.

Onze klanten merken het verschil

Door de nieuwe CRM software kunnen wij onze klanten sneller en beter helpen en dit merken zij ook. Veel van onze klanten zijn erg tevreden met onze hulp en blijven hierdoor bij ons. Wij hebben nu een gezond klantenbestand en willen dit langzaam uitbreiden door de kwaliteit die wij leveren. teamleader helpt ons met goede CRM software en kan ook veel andere bedrijven helpen.

  • Hun software biedt wat wij nodig hadden
  • De software is te gebruiken voor een bedrag per maand
  • De software is gratis uit te testen
  • Wij kunnen onze klanten nu beter bedienen